top of page

Retro Mini-Fest Rīgā!

Updated: Mar 27


Latvijas retro videospēļu un tehnoloģiju komūna "Retro Istaba" aicina uz pirmo Retro mini- fest Rīgā.

6. aprīlī 11:00 “Brūzis Manufaktūra” telpās retro video spēļu un tehnoloģiju komūnas biedri aicina uz nostaļģijas un deviņdesmito gadu tehnoloģijām pildītu dienu.

Apmeklētāji pasākumā varēs uzspēlēt leģendārās video spēļu zelta laikmeta konsoles un datorus: Zhiliton, Dendy, Famicom, Sega Mega Drive, PlayStation 1, PlayStation 2, PC Engine, Dreamcast, Neo Geo, Videosport-3, Vectrex, ZX Spectrum u.c.


“Mēs dzīvojam unikālā laikā, kad video spēles no pāris lēkājošiem pikseļiem uz ekrāna ļoti īsā laikā ir pārvērtušās par hiperrealistiskiem stāstiem. Ir svarīgi atcerēties un saglabāt to no kā viss ir sācies un tas ir viens no Retro Mini-Fest mērķiem. Šādi pasākumi ir iespēja satikties un kopīgi paceļot laikā. Kādu tas aizvedīs pie vecā omes televizora un Super Mario, kādu pie ZX Spectrum programmēšanas, bet kādam tas atvērs jaunu, neizzinātu pasauli.” [Retro Artūrs “Retro Istaba”]


Visas dienas garumā būs iespēja izmēģināt vēsturiskās konsoles un piedalīties turnīrā.

8-Bitu turnīra spēles autors Artūrs Grebstelis (Snauts) ir pastrādājis pie savas spēles "Kur Tu Teci Gailīti Manu?" īpašās turnīra versijas.

Cīņa norisināsies visas dienas garumā, tiks translēta Retro Istabas Twich kanālā, bet uzvarētājs varēs aiziet ar paceltu galvu un pilnu maisu retro balvām.

Mini-festivāls ir video spēļu un tehnoloģiju entuziastu veidots bezmaksas pasākums veltīts retro tematikas popularizēšanai, klasisko video spēļu un tehnoloģiju saglabāšanai, kā arī jaunās paaudzes informēšanai un tehniskās kreativitātes veicināšanai.


Pasākuma fantastiskā mājvieta ir "Brūzis Manufaktūra" kur varēs netikai labi pavadīt laiku, bet arī ko ieēst.


Gaidīsim visus retro jauniešus, ieeja apmaiņā pret labu garastāvokli.





bottom of page